Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Koiransa näköinen mies ja muita kohtaamisia


www.sammuntupa.fi
- Silloli Annala vieras. Lähti eilen yökonheela etelhän, Oiva löysi Riston auringonpaisteisen Sammuntuvan pihapiiristä.  - Missä se Pena?
- Met tiiämmä! Risto oli innoissaan. - Net kävi täälä, ja Anna sevasta onki hurja ämmi. Mie ennen tiennykhän miten hurja.
- No mitä se nyt tek.., Oiva ei ennättänyt alkua pidemmälle.
- Net kävi poroajelulla. Pena oli johtoporona ja Anna istu ystävänsä kanssa toisessa reessä. Sitä veti Niko. No - Pena kuluki tieten tasaseen, mutta Niko pani hanthin koko kolomen kilometrin matkan. Son Niko saanu nimesä….
- No mitä se Anna teki, ja missä Pena? Oiva keskeytti. Sitä harmitti, että oli aamulla jäänyt uunin kylkeen, kun Anna  oli ystävättärensä kanssa lähtenyt Sammuntuvalle.
- …elokuvan mukhan, sen Niko Lentäjän poika, Risto jatkoi keskeytyksestä piittaamatta.
- Hyvä, että Pena pääsi homhin, Oiva huokasi ja odotti tarinan jatkoa.

- Niko hiasteli. Se yritti useamphan kerthan  istua keskelle rekitietä, ja Ruoste, se kolomannen reen vetäjäporo haki tapansa mukhan paikkaa tolmata sen ohi. Ruoste pääsi jo rinnale ko Anna tarttu sitä valhjaista kiini ja toppuutteli. Ruostetta niskuroitti, mutta Anna se vain piti tiukasti kiini ja läppäsi kinthaala kuonolle, jopa asettu Ruoste kiltiksi eikä ennää yrittänny etheen!
- Annako otti ihan kiini? Oivaa nauratti. - Mie sen Ruostheen tiijän,  sekhän ole niitä hellempiä otuksia. Jukuripää son niinko Nikoki. Net tekevä välilä mitä huvittaa jos niile ei näytä kuka komentaa.
- Otti, otti. Toppasi Ruosthen ko ammattilainen, niin se sano ainaki poroisännän poika, joka näki tappauksen etureestä. Poika sano Annale, että oikein toimittu! Kaikki eivät uskalla poroa ees komentaa, saati koskea, Risto puhui hyvillään,  - son meän Anna!
- Siinolis saattannu kaksiki rekeä kaatua kapealla ajouralla, jos Ruoste olis päässy resuamhan Nikon rinnalle! Oiva todisti vakavana. - Mitä se Pena sano? Missä se nyt on?
- Eihän se johtoporo ennätä taakke kattella, Risto muistutti. - Sielä se on oottoasemassa, vaikka on juossu kohta kolome viikkoa vetoporona. Saanu kyllä liian vähä luppoaikaa ko on ollu niin paljo veettäviä.
- Vaan hyvää tienaahan se talolle, Oiva tiesi.
- Onko net muuta saanu aikhan? Risto uteli. - Mie sen ole pihhaan asti kerenny ko täälon ollu lapsiviehraita?

www.luvattumaa.fi
- Net kävi Luvattumaan jääkappelissa ja lumilinnahotellissa. Se on vain aina yhtä kaunis. Annan kamera on nikotellu ko itte Niko. Heh.. Nikohan se onki tai Nikon, Oiva hymyili sanoilleen, vaikka oli nähnyt että Annaa oli ottanu ärmänthin.  
- Luvattumaan isäntä veti  paksua makkuupussia pitkin lumihotellin lattiaa ja sano ystävyksille vievänsä liian pitkhään nukkunutta vierasta aamiaiselle.
- Mitä net muuta? Pena hiippaili joen yli pihaan. Se roikotti päätään.  - Aurinkoki jo näkkyy, viime viikola se heitti vasta valoa tunturin yli.  Piessa ko väsyttää. Onneksi hiihtolomat loppuvat, se huokasi.
www.polarspeed.fi

- Kävivä huskyfarmilla ja ajeliva koiravaljakolla.
- Sielläkö Reijon varmilla? Pena haukotteli. - Son itte isäntäki ko koira niitten puolisusiensa seassa. Ja vähä son niitten näkönenki. Liikkuu ko susi ja puhhuu niile koko ropallaan.  Se pittää paikkasa lauman johtajana sen mustanki suen kanssa. Pavarottin. Sen joka laulaa.
- Reijon varmilla!


Devil My Love!
- Ja Anna tykästy vilimitähthen,siihen puolisutheen, harmaasuen haamuun, Oiva virnisti. - Mie sen nimeä muista, mutta son se, joka on elokuvissa jo kolomesti ammuttu hengiltä ja kahesti ajettu moottorikelekalla yli. Penaa puistatti ja nauratti.
- Se puhu Anna, että mennee kevväämmällä sinne siivoamhaan häkkejä ja ruokkimhan elikoita, Oiva myhäili.
- Annako? Sinne susien suuhun? Ristoa kauhistutti.
- Siittä tiiä vaikka meniski? Pena huokasi. - Jaa, jaa pojat, son kohta jo kevät!

Teksti, ja jääkappelikuva: AnnaY

3 kommenttia:

 1. Anna siirtyy vilimitähtien seuraan. Kauhea tapaus oli se porotokka, joka jäi junan alle. Surku elukoita ja poroisäntää ynnä veturinkuljettajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surku on. Elukkaparat.
   Oli tosi mukava seurata niitä "elokuvaeläimiä" ja Pavarotti värisytti tenorina!

   Poista
 2. Olet sie Anna itteki tieten villiintyny ko heinäkekhä:)

  VastaaPoista