Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kotimatkalla junassamietin, että olen mie huonompiakin sijoituksia joskus tehnyt. Kävelin pitkin junaa neljän vaunun päähän ravintolavaunuun ja päädyin ostamaan ison huurteisen. Sen seurauksena moitin itseäni hankkeen vähättelystä. Hyvä on hankinta.

Viikko meni ulkona. Jätin suosiolla kylpyläpäivän väliin, kun aurinko vain paistoi päivästä toiseen. Se paistoi hyttyspaukamat punaisiksi, mutta väliäkö sillä. Aloevera-geeli auttoi raapimisen kanssa.

Kävin tunturissa neljänä päivänä. Polku Levi-keskukseen kulki tuvan nurkalta. Matka edestakaisin on n. viisi km ja kiipeily päälle. Se kyllä tuntui. Pohkeissa. Kahtena päivänä kiersin pururadan kautta kaupalle. Se toi mukavan reilun 2xkuuden km lisän viikon liikuntasaldoon. Samoin kävely matkalaukun ja repun kanssa lauantaina pysäkiltä mökille ja viikon päästä takaisin. En halunnut tilata taksia.

Mieltä kivisti vähän – pelkkää poroseuraa. Olisihan sinne samoille rinteille sopinut ja paripetiin mahtunut joku hoikanharmaakin. Mieli olisi vielä enemmän keventynyt, kun olisi voinut katsella hmmm… No, kaikkea ei voi saada.

OmaLomaOsake-idean ”isä” on luonut hyvän systeemin loma-asumiseen. Osakkeeseen liittyvä ennalta määritelty joka kuudes käyttöviikko mahdollistaa, ainakin näin villille ja vapaalle omistajalle, loma-aikojen sopivanrytmisen käytön. 

Työssä oleville toivon mukaan myös.  Ja osakkailla on mahdollisuus vaihtaa viikkoja keskenään niin halutessaan. Itse olen miettinyt, josko saisin vaihdettua aikoja niin, että kävisin harvemmin, mutta olisin talossa pari viikkoa kerrallaan. Viihtyisin varmasti, eikä matka rasittaisi kohtuuttomasti.

Reissun piti olla käsikirjoituksen viimeistelyyn tarkoitettu ”korkean paikan leiri”, mutta editointi jäi valitettavasti sangen vähäiseksi. Tunturi kutsui enemmän. Se suorastaan vaati joka aamu lähtemään.

Kun olin toisena perättäisenä aamuna kiivennyt punaisessa puvussani Länsirinteen kapeata kivikkoista polkua ylös, kelkkakourun pappa kysyi yllättäen ikääni. Kun vastasin, että seuraavaksi mittariin paukahtaa 65 v., hän sanoi: ”ja tuosta vaikeimmasta paikasta vain pitää kiivetä, on
tuolla kylpylän takana rappusetkin?”

Naurahdin ja vastasin, että en mie rappusia tunturissa tarvi. Ja saatoinpa kiivetä tulevan juhlapäivän kunniaksikin. Setä ehdotti kourukelkkaa alas menoon. Siitä sentään kieltäydyin. Kävelin loivemman kautta.

Sydänrytmi palautui melkein kuin ennen vanhaan. Taidan toipua – tai selvitä pelkällä säikähdyksellä. Ja kuuden viikon päästä taas …

Teksti ja kuvat AnnaY

9 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että ensitapaamisesi mökin kanssa oli onnellinen. Maltat tuskin odottaa kuutta viikkoa.
  Hyvää kesänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anjuusa. Olen hurahtanut taloon. Alakertaan ja yläkertaan. Parveen, josta pojantyttö sanoi juur tänään kun tavattiin yllättäen kaupan kassajonossa, että sohva parvella on hänen paikkansa, mutta saan kirjoittaa siellä jos haluan.

   Pojan keskimmäinen odottaa moottorikelkkasafaria ja lumilautailua, esikoinen on rakastunut ja pelkää joutuvansa eroon tyttöystävästään. Sanoin, että tervetuloa Palkiselle, mutta vain jos haluat!

   Kuopukseni hymyili sisäänpäin. Tapansa mukaan.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Poistin edelliseni, jossa ehdotin miitinkiä sinne Sinun Lapin paikkaasi. Miten minä sopimus- ja sitoutumiskammoinen semmoisia menen ehdottelemaan? Tuskin minusta tosipaikan tullen olisi lähtijäksi kuitenkaan! Halusinkin vain sanoa, että seuraavilla kerroilla Sinulla siellä kävijöitä piisannee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poroseuraa... hih... jos ei muuta. Petit on kahdeksalle hengelle. Tilaa kyllä on, mutta matka rajoittanee tulijoita. Talvella on lentäen lyhempi. Ja halvempikin.
   Junamatka on yllättävän kallis. Edestakainen matka makuuvaunussa ja loppu Eskelisellä maksoi liki 200 eeroo! Matka-aika liki 15 tuntia.
   Pikavuorolla+norjalaisella ja lentokenttätaksilla pääsee sesonkiaikoina alle 150 ja matka-aika kaikkinee on vain n. nelisen tuntia.

   Poista
 4. Miten ihana juttu tämä uusi mökkisi! Toinen kuusvitonen täällä Päijänteen maisemissa käveli sienireissulla pari kilsaa polkua myöten harhaan, kun uimapaikalla piti kaveri tavata - ja oli sitten mahdottoman tyytyväinen itseensä...pitäisi kai vähän pitempiä reissuja sentään!

  VastaaPoista
 5. ...niin siis ei välttämättä harhaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taivissisko. Se tuottaa suurta iloa. Pääsen tunturiin ja yritän olla eksymättä. Kuopus yrittää olla nalkuttamatta metsä- ja tunturiretkistä.

   Ystävätär motkottaa kiipeämisestä. Hän sanoo, että sitä varten on se gondolihissi. Siis vanhoja varten.

   Kuusviis? Ei kai se nyt sentaan tarkoita että on vanha?

   Poista