Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Pakko taas hehkuttaa!


Välillä hypin tasajalkaa, 
välillä istun hiljaa ja koen seesteistä iloa.
Välillä tekee mieli nauraa isoon ääneen, 
välillä itkettää reippaanlaisesti.
Välillä laittaa jopa kiroilemaan,
välillä on suorastaan harras mieli.
Päällimmäisenä on huojentunut ja levollinen olo! 
Takki on tyhjä!

Kirjani on valmis! Se on romaani. ROMAANI! Kokonainen n. 300-sivuinen kirja.

Miksi tunnelmani ovat tällaiset, eihän minulla ole kirjalle edes kustantajaa? Siksi, että olen päässyt asettamiini tavoitteisiin. Olen aina haaveillut siitä, että saisin rakennettua kokonaisen näytelmän, osaisin koota ehjän novellikokoelman, saattaa runoni kirjaksi ja kirjoittaa k o k o n a i s e n ROMAANIN.

Kaikki mitä tapahtuu tämän jälkeen, on silkkaa bonusta, sillä ole varma haluanko edes, että ”Marian luut” julkaistaan.  Novellikokoelma, työnimeltään yksinkertaisesti ”Elli”, julkaistaan näillä tiedoin marraskuussa ja runokirja? hmm… se on vain kuvitusta ja kokoamista vaille. Näytelmä on valmis, mutta se odottaa hetken dialogin tiivistämistä. Sen aika tulee kesällä.

Tänään kävin hierojalla ja infrasaunassa. Kotimatkalla hain kolmen hehtaarin lähikaupan kylkiäisestä Anna de Codorniu-kuohuviiniä.  Illansuussa menen ystävien kanssa konserttiin. Kun palaan, avaan kuohuviinin ja nostan itselleni maljan jos toisenkin.

Huomenna kieputan peuran sisäfileen voi-pippuri-sormisuolaseoksessa ja laitan sen kääntyilemään hetkeksi melkoisen kuumalle valurautapannulle. Ystävältä saamani vinkin mukaan käärin fileen lopuksi elmukelmuun ja laitan sen  muutamaksi minuutiksi n. 80 asteiseen uuniin miettimään sitä, että kannattiko sittenkään uskaltaa kuopuksen takapihalle koivujen kimppuun.

Villieläimen lepytykseksi ja seuralaiseksi teen samettisenkermaista bataattimuhennosta ja kirpeätä, chilillä terästettyä punasipulihilloa. Dekantoin kuopukselta joululahjaksi saamani Tommasin 110-vuotiaan viinitalon valmistaman ”Ripasso” – punaviinin vuodelta 2010 ja juhlin! J u h l i n!

Elämä on varmasti sen arvoista. 

Lopuksi muistutan taas itseäni siitä, että kun yksi ovi sulkeutuu, monta avautuu, jos vain raskii läimäyttää vanhan oven tarpeeksi reippaasti kiinni. 

MOT: AnnaY

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Ja kiitos! Nöyräksi vetää sanasi. Yritän olla.

   Poista
 2. Huh, ihan hengästyin kun luin aikaansaaksistasi, hienoa, mahottomasti onnea!

  VastaaPoista
 3. Onnea! Kyllä sille kustantaja löytyy!

  VastaaPoista
 4. Onnea Anna, kirjallesi ja mahtavalle fiiliksellesi.

  VastaaPoista
 5. Taatusti on nyt helpottunut olo...300 sivua takana ja myöhemmin oikein kauniissa kansissa. Onnittelut saavutuksestasi !

  VastaaPoista
 6. Kirjoituksesi alun monista tunnetiloista huipentuu upeita saavutuksia, joista lämpimästi onnittelen Sinua!
  Olet Sinä yksi maan mainio Anna ja oikein mieluista illanviettoa.

  VastaaPoista
 7. Tästä etapista kannattaa olla jo tosi tyytyväinen.Jatkoa tulee sitten kun on tullakseen,rauhassa,ajan kanssa.Siihen asti:iloitse,nauti,hengähä hetki:)
  Siskokset täällä silimät ristissä,arvaa ketkä? DDDD

  VastaaPoista
 8. DDDD tarkoittaa kuulemma,että Danny-siskot.Muistatko meiät?:D

  VastaaPoista
 9. Onnea, AnnaY! Hieno saavutus! Ajattelenkin millaista iloa luot monelle lukijalle, kun oma urakkasi on melkein ohi.
  Ajoitus on mielenkiintoinen aspekti. Yksin(melkein) olet uurastanut ja nyt kun sinun vaiheesi alkaa olla ohi, "meidän" vaiheemme alkaa. Avaa oma nettisivu kirjallesi, johon lisäisit muutaman tekstinkappaleen ja tietoa mistä kirjan voi hankkia (ja muut tuotteesi).

  VastaaPoista
 10. Onnea onnea! Olipa miellyttävää luettavaa!

  On aihettakin juhlia!

  VastaaPoista
 11. Hieno juttu Anna ystäväni, tämä innostaa muitakin, tosin itse en ehkä ikinä jaksa enää tämän tapaista, joskus hulluudessaan sitä yritti, mutta onneksi se sitten jäi.

  VastaaPoista
 12. Onnea saavutuksesta! Nyt vain valitset miten julkaistaan, E- kirja on helpoin, ( nettikirja).. Omakustannekkin alkaa olla arvossa, kustantaja on tietty paras jos saa läpi ja se on siksi paras koska sen kautta saa mainosta ja sen kirjailijan tittelin. Kilistän onneksesi ja toivon saavani joskus lukea novellejasi..

  VastaaPoista
 13. Kiitos ystävät, olen aivan otettu tuestanne ja onnittelut kannustavat suuresti. Mutta rima nousee. RIMA NOUSEE!

  Olipas hieno viikko ja kaiken kruunasi viikonloppu, oli mahdotoman mukavia juhlia joka päivälle.

  Viikko huipentui pojanpojan konfirmaatioon sunnuntaina. Miten komea ja fiksu lapsi. Oli hienoa tavata sukua enemmänkin.

  Elämä on. Elämä todella on ja vain paranee. Kaikesta huolimatta! Paluu arkeen on silti taas paikallaan.

  ps. muistan D-siskot.

  VastaaPoista
 14. Onnea Anna! Innolla odotan, että pääsen lukemaan kirjasi. Salilla oon käynyt iltaisin, joten ei olla törmännyt. Kunhan taas aamuisin on saumaa, niin. näkyillään. Skumppaa voisit ottaa useamminkin kkiittäen näin itseäsi ahkeruudesta. Miten pihvit onnistuvat :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LH! Fileet olivat upeita. Söin toisen ruisleivän päällä sipulihillokkeen kanssa ja sekin toimi. Minulla on taas porttikielto salilla, ainakin kuukauden loppuun, mutta sitten taas näkyillään. En aio siitä ainakaan vielä taistelutta luopua. Anna-"skumppa" on hyvää, sitä on aina kotona.

   Poista
 15. Voi rähmä! Harmi, ettet pääse salille vähään aikaan. Se on kuitenkin niin hyvä konsti saada stressiä pois ja hyvää tekevää toimintaa. Siellä on ollut aika hiljaista, ainakin iltaisin. Aamuista en tiedä, kun en ole päässyt aamutuokioihin. Hyvä jos ohje toimi :D. Pohjalainen sisu ja lämmin sydän Anna on pohjoisen ihmisen voimavara. Kiva kuulla että sinua voi odottaa salille. Tosin voitas mennä kyllä kahville ja voisit kertoa mitä kuuluu -ilman saliähkyntää =) Feeniks on paras täällä, ainakin mun makuun.

  VastaaPoista