Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

torstai 24. toukokuuta 2012

320-sana ... Eikä me mennä kierrätyskeskukseen!

Kiinan pääkaupungin julkisissa vessoissa saa olla enintään kaksi kärpästä.

Näin linjaa Pekingin julkisuuskuvasta vastaava lautakunta, kertoivat paikalliset tiedotusvälineet keskiviikkona. Sääntö koskee puistojen, rautatieasemien, lentokenttien, sairaaloiden ja ostoskeskusten pahamaineisia käymälöitä. Viranomaiset eivät ole sanoneet, tuleeko rikkomuksista rangaistuksia.

Vessojen tilaa on yritetty kohentaa useilla kampanjoilla varsinkin ennen vuoden 2008 olympialaisia, mutta puhtaanapitoa ei ole saatu kuntoon. Tasoa on pyritty parantamaan ennen kaikkea turistikohteissa. Iltalehti 23.5.2012
………………

Pyöräkellarissa on hiljaista. Kärpänen torkkuu vartiopaikallaan ilmastointiputken suulla. On tullut kesä. Tuuli kumppaneineen on siirtynyt jo ajat sitten pihalle pyörätelineisiin. Muutama pyörä kurkistelee vielä joskus sateen sattuessa kellariin, mutta suuria mullistuksia ei siellä ole nyt meneillään, sillä ulkona tapahtuu paljon enemmän. Kärpänen sujahtaa putkea pitkin yläilmoihin ja laskeutuu alakerran mamman Punaisen Jupiterin etukorin kahvalle haistelemaan tunnelmia.

Tuuli ja Anna palaavat kauppareissulta. Annan kassista näkyy hänelle harvinainen ostos, aamulla ilmestyvä iltauutiset-lehti.  - Mitä ihmettä sinä olet mennyt ostamaan, tivaa Tuuli.
- Pitihän tämä ostaa, uutisoivat kärpästen kovasta kohtalosta Kiinassa. Ei ole elo siellä kärpäsille herkkua, ei ole. Joutuvat vuorottelemaan jopa julkisissa käymälöissä. Saavat piipahdella niissä vuoronperään, sillä Pekingissä on päätetty, että vessassa saa olla vain kaksi kärpästä kerrallaan.
- Tärkeätä tietoa erityisesti kärpäsille, puuskahtaa Tuuli vihaisesti. Mitä tekemistä sillä on meidän kanssamme? Onko kiinalaisilla kärpäsillä meille paljonkin merkitystä? Aiotko kukaties matkustaa Kiinaan?
- En minä Kiinaan…. Mikä ihme Tuuliin on mennyt, mitäs hän nyt äkäilee?
- No miksi sitten tuommoinen uutinen on niin tärkeä, että ostat vallan lehden siitä lukeaksesi. Etkös sen netistäkin olisi löytänyt…? Tuuli on selvästi riidanhaluinen.

- Mielenkiintoista… hmmm… miettii Kärpänen. Missäs nyt mennään? Tuulin ja Annan välillä on selvää eripuraa. Kärpänen lehahtaa Tuulin ohjaustangolle ja kipittää siinä hetken etsien auringonläikässä lämmintä paikkaa.

- Kärpänenkin siinä.. menetkös tiehesi, tuiskahtaa Tuuli vihaisena. Kutitat karvaisilla jaloillasi. Kissansilmä kiiluen se katsoo tiukasti Annaa. 
- Miten on sen mopohankkeen laita? Milloinkas minä joudun lähtemään kierrätyskeskukseen, se tiukkaa kireällä äänellä.
- Voi herrajjestas sentään, miettii Anna itsekseen. Tuuli on jostakin kuullut, että olen suunnitellut mopon hankkimista mökkimatkoja varten. Voihyvänenaikasentään.
- Ja kypärääkin kävit jo kokeilemassa!!
- No niinhän minä kävin, mutta se oli vain sellaista keväthaaveilua. Voi sentään, enhän minä nyt mopolla… mitä minä nyt sellaisella…
- No olisihan se aivan toista mopolla päästellä, ei tarvitsisi ylämäessäkään hypätä polkimilta, eikä pysähtyä sen Kormuntien komean vaahteran varjoon juomaan eväsmehuja, eikä hikoilla ja puuskuttaa väsymyksestä mökkipihassa.

Tuuli nyyhkäisee. Sen sisältä kumpuaa syvä suru ja pettymys.
- Miten mun kesäni käy, se kysyy niiskutuksen lomassa. Joudunko olemaan tässä tylsässä pyörätelineessä, kun sinä huristelet pitkin maita ja mantuja?
- Mitä minä teen koko kesän?? Uaaaaa… Tuuli ulvoo jo niin täysillä, että Kärpänenkin pelästyy ja lehahtaa takaisin Jupiterin korin kahvalle.


- Voisithan sinä ajaa vuorotellen mopolla ja pyörällä, kuiskaa Kärpänen ivallisesti Annalle. Niinhän ne siellä Kiinassakin - joutuvat peräti vessassa vuorottelemaan.

Jupiterin korin kahvalle lennähtää roskalaatikolta toinen kärpänen, joka siirtyy pikkuhiljaa hivuttaen lajitoverinsa viereen. Anna seuraa niiden lähentymistä. Pyöräkellarin Kärpänen ei lämpene uudelle toverille, vaan siirrähtää kauemmaksi.
- Tähän vessaan mahtuu vain yksi kerrallaan, se surahtaa tiukasti. Lähentelijä ei ole kuulevinaankaan, vaan hivuttautuu ihan Kärpäsen kylkeen kyhnäämään.

- Siinä ne nyt surisevat yhdessä, tokaisee Tuuli, yhdessä ja sovussa. Vie minut edes kellariin, odottelen siellä sitten pimeässä näkemättä kauniita kesäpäiviä. En kestä ajatusta kierrätyskeskuksesta. Byääähhh…!!
- En minä sitä mopoa osta, kunhan haaveilin. Ei ne mopot ole meikäläistä varten. Eiköhän me ajella yhdessä taas pitkin kesää Kettukalliolle ja takaisin. Istahdetaan vaahteran luona ja puuskutetaan pihassa. 

- Pesen sinut raikkaalla kaivovedellä ja vaihdan tuon vinoon vääntyneen etukorisi uuteen jos haluat, lohduttaa Anna pyöräänsä. Tästä tulee Ihan Hyvä Kesä. 
- Eikä me mennä kierrätyskeskukseen, kumpikaan, riemastuu Tuuli. Tästä tulee Ihan Hyvä Kesä, toistaa Tuuli vielä tyytyväisenä ja katsoo kissansilmä kyynelistä kiiltäen Annaa. Ihan Hyvä Kesä.

- Ja pfaff.. surahtaa Kärpänen Annan sopuisuuteen pettyneenä ja tirvaisee tuntosarvellaan lähentelijää.
- Tiehesi siitä! Mene vaikka sinne Kiinaan, mun kanssani et tän pidemmälle etene!
Kärpänen palaa vartiopaikalleen ilmastointiputken suulle. Se haukottelee ikävystyneenä. – Niin hiljaista ja tylsää, pitäisiköhän lähteä Kiinaan niitä vessavuoroja jakamaan… hmmm..??

Kuvat ja teksti: AnnaY

8 kommenttia:

 1. Hyvä kesä tulee Anna ja Tuuli. Yhdessä Kettukalliolle!

  VastaaPoista
 2. Liisu täällä. Kivaa kerrontaa sinulla. Huomasin, että olet lukijani (uusi).
  Minä olen nyt sinun lukijasi (uusi). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tulit lukijaksi. Kiitos ystävällisistä sanoistasi.

   Poista
 3. Niin Anna, hiljaista on vähän joka rintamalla, ehkä myös sillä kärpäsellä:) Olenkin odottanut tätä pyöräjuttua, mutta omat juttuni ovat jumittuneet koneen tilttauksen vuoksi kokonaan, joten en ole saanut kommattuakaan.. Mukavaa helluntai aikaa pyöräkellariin kuin Annallekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaista on joka puolella, lienevätkö ihmiset väsyneet virtuaalimaailmoihin vai mitä on meneillään. en saanut sinulle kommenttia läpi, joten sanon täs että ansiokas on kukkotarinasi, vaikka kukolle kehnosti kävikin.

   Poista
 4. Hyvähyvä !! AnnaY ja Tuuli...tyttöenergiaa tiellä ilman mopostelua. Ihania kesäajoja teitille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anjuusa, kyllä se Tuuli on sentään parempi kuin mopo, ainakin kunnon kannalta... vaikka se mopoasia onkin vielä väleen ajatuksissa.

   Poista