Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

maanantai 20. joulukuuta 2010

200-sana on Pyyhkeet!!!

Pesaisin aamulla talopesulassa vielä koneellisen froteepyyhkeitä. On niin paljon helpompi laittaa suureen koneeseen isompi satsi kerrallaan ja viedä ne sitten kuivaushuoneeseen tuulella kuivamaan. Loppuraikastus parvekkeella takaa hyvän tuoksun niin vaatekomeroon kuin sitten myöhemmin vaikka aattosaunaan.

Kun iltapäivän puolella hain pyyhkeitä kuivatushuoneesta, poikkesin, kuinkas muutenkaan, polkupyörävaraston oven taakse. Sieltä kuului hiljaista puheensorinaa ja kuiskuttelua. Kun en oikein saanut selvää käynnissä olevasta keskustelusta, painoin korvani tiiviimmin avaimenreikään.

- Krhhmm.. kuului takaani! Käännyin katsomaan ja näin A-rapussa asuvan taloyhtiön puheenjohtajan seisomassa takanani silmät ymmyrkäisinä.
- Krrhhmm??

- Tuota.. kuuntelen vain onko kaikki kunnossa tuolla pyöräkellarissa!
- Siis krhm… kuuntelet??
- Kuuntelen kuuntelen, olen ollut tässä oven takana useamman kerran ja kuullut sieltä jos minkälaista.. hmmmmm… tuota siis putkien kolinaa ja sensellaista.

- Siis krhmm.. sensellaista?
- Kyllä kyllä, varsinkin ilmastointikanavissa kuuluu olevan jotakin sellaista mitä siellä ei kuuluisi olla!
- Siis ilmastointikanavissa?
- Sieltä kuuluu kaikenlaista surinaa, pörinää, hurinaa ja siipien lepatusta ja pyörät tuntuvat olevan hieman levottomia?
- Ahaa.. pyörät levottomia?
- No kun kärpänen jatkaa syksyllä aloittamaansa pyöräparkojen ajojahtia ja on saanut mukaansa lauman pörisijöitä, joiden hyökkäyksiä se ei mitenkään halua rajoittaa eikä edes eliminoida niitä häntäheikkejä ja -herttoja joukostaan, vaikka pyörät niin sitä jo toivoisivatkin.
- Siis .. kärpänen ja muut pörisijät, eliminoiminen ja levottomat pyörät?? Odottaisitko hetken, minä soitan apua paikalle. Istu ihan rauhassa siihen rappusille ja hengitä syvään .. noin.. ja ole aivan rauhallinen, apua tulee aivan pian paikalle.
Puheenjohtaja kaivaa puhelimen taskustaan ja näppäilee hätänumeroon.
- Hienoa, arvelen mielessäni. Kohta tapahtuu, ihan pian kärpänen saa sellaista kyytiä, jota ei ole osannut edes odottaa. Puheenjohtaja peittää suunsa kämmenellään ja mutisee puhelimeen. - Joo joo, on aivan rauhallinen, istuu tuossa rapulla ja viikkaa pyyhkeitä. Ei ole hätää, tulkaa aivan hissuksiin. Ei, ei tarvita lepositeitä!

- Lepositeitä, kärpäselle? Ihmettelen itsekseni, mutta ajattelen että hälytyskeskus kyllä tietää!

Piipaapiipaapiipaapiau..…kuuluu pihalta. Saunakäytävään sujahtaa kaksi rotevaa ensihoitajaa, jotka tarttuvat käsivarsiini ja nostavat minut napakasti seisomaan.

- Mitä ihm..??
- Kannattaa varmaan viedä ensin pikkukotikaupungin psykkan polille ja sieltä sitten Psykiatri Pylkkäsen arvion perusteella Hämeenlinnaan suljetulle, jos on tarpeen. Lähdetääs nyt, saat kohta apua siihen surinaan ja levottomuuteen. Laitas Eki varmuuden vuoksi rauhottavaa piikkiin, eihän sitä tiedä pysyykö tää sentään näin rauhallisena polille saakka!

- Voiherrajjestas sentään! Ne pyyyyhkeeeeeeeeeeeeeeeeet???

- Jukopliut Eki, pistä jo!

AnnaY

10 kommenttia:

 1. Aauuu..voi, Anna sun kanssas..varo vaan ettet joudu suljetulle jouluksi... Arvaas vaan nauroinko...
  Kai sä sait sentään ne ensihoitajat rauhoittumaan...?

  VastaaPoista
 2. Aaapuuuaaaa!!!!!!!!!!
  Voi herrajjestassentään!!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti olivat komeita ne ensihoitajat!

  VastaaPoista
 4. ja kaiken lisäksi väärä pot...
  mutta oisko se sittenkään auttanut suunsa avaaminen? Toisaalta, väärinymmärretyn ihmisen vastaansanomista ei hevillä ehkä uskota. Pyyhkeiden kohtalon kenties saamme lukea, kun Anna siirtyy kahdensadanyhden sanan pintaan :) Sanavarmennus: unesti

  VastaaPoista
 5. Psykiatri Pylkkäsen lähete HML Psyk.vuodeos.77777

  "Potilas 62-vuotias nainen, joka kuullut erilaisia hyönt. ääniä pitkin syksyä ja keskustelee erit. polkupyörien kanssa.
  Kyselee koko ajan pyykin perään ja väittää, että pyyhkeet jäivät antamatta? Suos. psyk. kons. tai mielentilatutk. ennen kotiuttamista!"

  Psyk.Pylkkänen Pikkukotikaupungin psyk.plk.

  VastaaPoista
 6. Kerran työkaveri joutui lähtemään tällä tavoin, silloin ei hirveästi naurattanut, nyt vähän meinasi, mutta yritin hillitä itseäni:)

  VastaaPoista
 7. Sä ylität kerta toisensa jälkeen itsesi..

  Vaan mitäs sitten tapahtuikaan.. jään odottavalle kannalle, loppiaisimiin.

  Hyvää Joulua Sinulle.

  VastaaPoista
 8. nii mitäs sitte tapahtuikaan
  kärpäsestä on sanottava että ainut uusi teksti on kasan raatokärpäsenä tonkiminen. kaikki muut tarinat on kirjoitettu jo vuosia sitten ja ne toistuvat joka vuosi.muistin pari juttua jotka olin lukenut jo 2009. no susimetsässä tapahtuu tietysti sitä yhtä ja samaa uuuuu..uuulinaaaa.. mutta pöpilään sitä kyllä joutuu jos sitä sivua liian paljon lúkee. silti se paska kiinnostaa, kumma kyllä että ihan pitää kommentoida.. kyllä raatokärpäsellä ruokaa riittää..
  Hyvää joulua !

  VastaaPoista
 9. Voi kun oli hyvä juttu, en ollut tätä vielä lukenutkaan!

  Taas sai nauraa oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 10. Kiitos ystävät, että luette tarinoitani. On mukavaa, että saa kirjoittaa ihmisille naurun aiheita!

  Kiitos kommeistanne.

  VastaaPoista