Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

170-sana on Auervaara

Olipa kerran, niinhän sadut aina alkavat, ympäröivän yhteisön näkyvissä onnellinen perusperhe, joka “hengaili” toisten caravaanareiden kanssa samoilla leirintäalueilla. Porukka piti yhteyttä toisiinsa muutoinkin kuin harrastuksen parissa, kunnes yksi perheistä muutti “vieraaseen maahan”. Yhteydet katkesivat, sillä yhteydenpito ulkomaille ei silloin ollut vielä niin helppoa kuin nykyisin.

Mies löytyi jokin aika sitten yllättäen Suomesta. Hän oli laittanut ilmoituksen “ihmismarkettiin”, josta yksi “vanhan poppoon” uusiosinkkunaisista tunnisti hänet kuvan perusteella. - Tapasimme miehen kanssa ja juttelimme mitä elämässä on tapahtunut näiden vuosien aikana, kertoi “Maija“.
- Päivitimme tietoja vuosien varrelta. Mies kertoi eronneensa ja asuvansa avoliitossa muutama vuosi sitten kohtaamansa naisen kanssa. Uusi kumppani oli vakavasti sairas ja juttelimme sähköpostitse, puhelimessa ja pariin kertaan tavatessamme sairauden etenemisestä. Ihmettelin hiljaa mielessäni, miten hänellä on otsaa etsiä uutta seuralaista, vaikka elämänkumppani sairastaa, Maija kertoi ajatelleensa.

Yhteydenpitoon tuli muutaman kuukauden mittainen tauko. - Tapasin hänet taas loppukesästä, jatkoi Maija kertomustaan. - Mies kertoi “Tuijan” kuolleen ja sanoi tekevänsä nyt surutyötä. Keväällä jo mies oli kertomansa mukaan laittanut ilmoituksen myös toiseen “markettiin”. Miehellä tuntui olevan myös kova puhumisen ja avautumisen tarve ja Maija saikin sitten ikkunan apposen ammolleen yhden miestyypin sielunmaisemaan.

Mies kertoi Maijalle, että hänellä on ollut koko pitkän avioliittonsa ajan naissuhteita ja kuvaili, kuinka etsimisen ihanuus ja “saaliin” saavuttaminen ovat aina yhtä valtava elämys ja suuri seikkailu. Mies sanoi kokevansa sen kuin metsästäjä, joka nauttii jäljittämisestä ja saaliinsa “kaatamisesta”.
- Hänen silmänsä loistivat kun hän kuvaili miltä “ekakerta” uuden kaadon kanssa tuntuu ja kuinka nopeasti intohimo kohteeseen taas sammuu ja kiihkeä etsiminen jatkuu. Maija kuunteli korvat punaisina.
- Vain silloin kun etsin, tunnen eläväni oikeasti, perusteli mies Maijalle elämäntapaansa. Ja Maija kertoi hämmästyneensä suuresti. Hän ei ollut “kuuna kullan valkeana” tiennyt miehen kaksoiselämästä, eivät muutkaan siinä tuttavapiirissä, no, miehet ehkä? Eikä toisista naisista tiennyt miehen kertoman mukaan hänen yli 30-vuotta rinnalla kulkenut vaimonsakaan.

- Kun tulin käymään kotimaassa, löysin taas kerran uuden kumppanin. Sillä kertaa intohimo vei minut niin hurjasti mukanaan, että päätin elää naisteni kanssa kahdessa eri maassa, kertoi mies Maijalle. Onni kahden naisen loukussa ei kuitenkaan jatkunut kovin pitkään, sillä lopultakin vaimolle selvisi miehen kaksoiselämän ja “Seija” otti avioeron!

Mies asettui vaatteineen, stereoineen ja tietokoneineen “Tuijan” asuntoon, mutta sama meno metsästyksessä jatkui jo aika pian, sillä mies kertoi kuinka suuri intohimo laantui jo muutaman kuukauden yhdessä asumisen jälkeen. Saalistus jatkui taas.
- Kaikki alkoi mennä pieleen jo silloin, kun Seija otti eron, kertoi mies Maijalle lyödyn oloisesti. - En ymmärrä yhtään, että niin kävi! Miksi Seija ei voinut hyväksyä asiaa? Tunnen monta naista jotka vain nauravat tällaisille asioille ja haluavat silti jatkaa avioliittoa, mies jatkoi kertomistaan vedet silmissä.
- Erossa jäi Seijalle yritys, talo ja tavarat, mies liki niiskutti, kas kun ne olivat “sattuneesta syystä” kaikki Seijan nimissä!

- Ymmärrän oikein hyvin Seijaa, Maija yritti sanoa väliin, mutta mies jatkoi tarinaansa selvästi itsesäälissä rypien. - Ei Tuijakaan ymmärtänyt yhtään kun hänelle selvisi, että minulla oli pari pientä intohimoista naisjuttua yhteen muuttamisemme jälkeen. Suuttui niin kovasti, että yritti heittää minut ulos asunnostaan! Vedet silmistä valuen mies kuulosti Maijan mielestä vilpittömästi surevan sitä, että hän on “aivan ilman omaa syytään menettänyt ensin vaimonsa ja sitten parhaan ystävänsä“!
- Naiset eivät ole toimineet oikein minua kohtaan!!
Kun Maija kysyi, mitä hän itse olisi tehnyt jos vaimo olisi pettänyt häntä, mies katsoi aivan hämmästyneenä ja sanoi tuohtuneena että tietenkin olisi heti ottanut eron!

- En tuntenut häntä enää, ihmetteli Maija. - En ymmärtänyt ja sitten yht´äkkiä ymmärsin. Olin tutustunut Auervaaraan! Sain kurkistaa “saalistajan” mielenmaisemaan ja se olikin mielenkiintoinen. Sillä kaikessa kerronnassaan mies oli vilpittömästi sitä mieltä, että entinen vaimo oli oikeastaan pilannut hänen elämänsä eroamalla “turhanpäiten”.

- Eikä Tuijakaan miestä oikein ymmärtänyt. Lapsettomana tämä oli luvannut testamentata miehelle asuntonsa, kertoi Maija. - Tuija oli kuitenkin jossakin vaiheessa muuttanut testamenttinsa miehen tietämättä vain “hallinta- ja käyttöoikeudeksi”! Mies peri vain mahdollisuuden asua asunnossa niin kauan kuin hän sitä tarvitsee! Jos mies muuttaa pois, hän menettää asunnon ja sekin tuntui karvastelevan miehen mieltä, sillä haussa oli jo uusi intohimon kohde. Vakava parisuhde, jota mies vilpittömästi marketeista etsi mainiten profiilissaan erityisesti olevansa luotettava!

- Miehen kunniaksi on kyllä myös kerrottava, että hän oman kertomansa mukaan pysyi Tuijan rinnalla loppuun saakka ja se on kyllä sentään hyvä asia. Sen sanoi Maija kaikesta kuulemastaan huolimatta uskovansa!

Huh.. huh.. onneksi tämä oli vain satua, kuvitteellinen tarina niistä Auervaaroista, jotka tuntuvat “marketeissa” vaeltavan. Siellä Ihan Oikeiden Ihmisten seassa!
AnnaY

13 kommenttia:

 1. No olipas stoori: Minä kun välillä haluan kulkea pers edellä mereen, mietin, että miksi ei. Miksi ei voisi elää noin niin mies kuin nainen ?
  Kai siinä jotain rehellisyyttäkin oli, jos vain vapaus kokea oli molemmille sama.
  Itse kun olen naimaton, vanhapiika yhdellä lapsella, lyhyillä suhteilla, voisin kuvitella moista elämää; yhteiset näyttämöasetelmat, omat viritelmät, taustan turva, mutta se rehellisyys siinä pitää olla, toista ei saa tehdä onnettomaksi. Vaan kun ei edes minun tarvitse pelätä moiseen suhteeseen joutuvani ikinä. Eli periaate, vaan ei käytöntö.

  VastaaPoista
 2. Niin peequu, montaa pariskuntaa pitää yhdessä lapset ja omaisuus, vaikka kummallakin voi olla oma liiton ulkopuolinen elämänsä. Tässä sadussa mies kuitenkin tuohtui jo ajatuksestakin, että vaimolla olisi toinen mies. Sadun Auervaara olisi vain itse halunnut oikeuden "jahdata ja kaataa"! Uskon, että niin on tosielämässäkin, olen sen ihan uteliaisuuttani muutamalta mieheltä kuullutkin, kun on ollut sopiva tilaisuus asiaa kysyä. Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 3. Näitä itseään täynnä olevia oman nautinnon ja hyvänolon etsijöitä riittää.Eikä sitä kuviota enää mikään aikuisen miehen kohdalla muuta,valitettavasti.
  Epäilen kyllä suuresti,tai ainakin ihmettelen,ettei vaimo muka aavistaisi miehensä pettävän.Jos näin on,niin ilmeisesti suhde ei ole kovin läheinen ollutkaan tai vaimo syystä,tai toisesta haluaa ummistaa silmänsä.Joskus syy on raha,joskus pelko lähteä elämään omaa elämää.Ja marttyyrivaimojakin löytyy!Sekin valitettavasti.

  VastaaPoista
 4. Niinhän se on siskoseni, ja marttyyrivaimojakin on. Sitä mietin, kuinka nainen toimii Auervaarana? Sillä uskon, että naisetkin niin kyllä tekevät. Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 5. Eka ero voikin ja luultavasti onkin monesti se kovin juttu. Kirjoituksen mies vaikkakin oli elänyt omaa elämäntyyliään ekassakin liitossa kai odotti, että siellä se "varma nakki" kuitenkin kotona odottaa. Kun ekan avioeron aika koitti miehellä jokin liikahti, ehkä se oli liian kova pala ja oli sitä suurempi syy jatkaa naisseikkailuja. Odotti kai saavansa paljastumisesta huolimatta anteeksi. Se, mitä mies itse tunsi oli hänelle tärkeää, ei toisten tunteet. Näitä miehiä löytyy tyyliin "maailma on naisia täynnä". Jokin luonnehäiriökö?

  VastaaPoista
 6. Niin Rip, tarina on aivan totta, oli helpompi sadun muotoon kirjoittaa! Tarinan Maija elää lähelläni ja miehenkin tunnen. Viisaasti löydät uuden asian, miehelle on tärkeitä vain hänen omat tunteensa! Jatkaisin vielä, että hän tuntee olevansa oikeutettu loukkaantumaan sydänjuuriaan myöten, kun naiset eivät hyväksy näitä hänen tunteitaan! Hän on uhri, kun menettää rahaa tai naisen, jonka pitäisi vain sietää hänen syrjähyppynsä. Narsistina sanan perinteisessä merkityksessä en tällaista miestä pitäisi, hurmurina itsekeskeisenä ja itserakkaana huseeraajana enemmänkin.

  VastaaPoista
 7. Rip... Kiitos kommistasi, jäi pois!

  VastaaPoista
 8. tämä on valitettavasti liiankin totta.. ei luoja paratkoon joka ihmisen kohdalla. mutta varsinkin deitissä ja vastaavissa on metsästäjiä. kertakaatajia seuraava jo valmiina mielessä, se on jo jonkin tason riipppuvuus. olen aikoja sitten tajunnut tämän ja siirtynyt sivusta seuraajaksi.. tarkkailija ja sanon että rakastan kaikkia kohdalle osuvia tasan samoin, vain ihmisenä. Ikänikin jo edellyttää näkemään tosiasiat. Agabetus ei petä koskaan. Pintalentäjät saavat liitää ohitseni. Eros löytyy minusta vasta kun aavistustakaan auervaarasta ei näy. onhan niitä naisiakin, mutta käsitykseni mukaan saalistavat taloudellisia etuja..seksiadiktio on jo sairaus.. riippuvuus, yhtä paha kuin mikä tahansa pakko riippuvuus..hyvä kirjoitus aihe..

  VastaaPoista
 9. Kiitos aikku viisaasta kommentistasi. Tässä tapauksessa rahakin saattaa hiukan olla mukana vaikuttimena. Ei niin, että mies veisi naisten rahat, niinkuin täydellinen Auervaara teki aikoinaan. Vaan niin, että taitaa mielellään asua ja aterioidakin naistensa kustannuksella!

  VastaaPoista
 10. No jaa, annettakoon hänelle anteeksi... harvinainen tapaus, luulisin...
  Sehän on naisen oma vika, jos ei pysty olemaan niin sanotusti - jalat maassa....

  VastaaPoista
 11. Niin... tuota.. ulleriina, ehkä en nyt ymmärtänyt kommenttiasi oikein?

  Vastaan kuitenkin käsitykseni mukaan: ei minusta ole naisen syy jos mies pettää häntä. Mielestäni on tyhmää jäädä suhteeseen kun petos selviää! Siinä kohtaa pitää olla jalat maassa, kuka kerran pettää - pettää toisenkin kerran.

  Ja mitä tulee aikuisen ihmisen "elättämiseen", niin siinäkin sopii "hälytyskellojen soida". Aineellisesti itara ihminen kun on saita myös henkisesti ja fyysisesti. Sellainen ihminen keskittyy vain oman mielihyvänsä etsimiseen! Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 12. jes paljon e-kontakti menetti kun pyyhkäisi blogit.kiitos Annay

  VastaaPoista
 13. Kiitos Reima kommentistasi! Ikävä on niitä blogiaikoja ja välitöntä vuorovaikutusta mukavien lukijoiden kanssa!

  VastaaPoista