Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

torstai 28. helmikuuta 2013

Kusipäätutkan kalibrointi ja muita ihmeitä.Prkl näitä nykyvermeitä. Ostin sykemittarin sydänlääkärini kehotuksesta. Hän arveli, että siitä olisi hyötyä niin liikunnassa kuin leposykkeenkin seuraamisessa. Minä vain en osaa sitä käynnistää. 

Olen saanut sen sekaisin, vaikka ei olekaan kyse mistään halpismallista vaan ihan 139 euroa maksaneesta merkkikapineesta. Tai mistäpä minä tiedän vaikka olisi halvin saatavilla oleva malli.

Nyt olis insinööri tarpeen tai ainakin reipas poika.

Sitä minä ihmettelen, että käyttöohjeet on nykyisin kirjoitettu sanskriitin kielellä, tai siltä minusta ainakin tuntuu. Ennenvanhaan osasin lukea käyttöohjeita ja kalibroin kaikenmoista, niin kuin nyt esm. purjeveneen matka- ja tuulimittarin, aivan suvereenisti.
......

Temppuilin aamulla kuntosalilla ja se tuntui yllättävän hyvältä. Lisää makeaa mahan täydeltä sain, kun salille ilmestyi harvinaista herkkua. Vallan herraseuraa! Harmitti, että olin lähdössä jo kotio enkä voinut palata polkemaan crosstraineria sulokkaasti peppua keinuttaen.Tai no ei se olis kyllä herroille näkynytkään, sillä ne poljettavat on sijoitettu aivan seinän viereen. 

Miksiköhän? Varmaan siksi, että hyllyvät pyllyt pysyvät paremmin varjossa.
......

Kusipäätutkan kalibrointiin olen saanut runsain mitoin vertaistukea ja pari pätevää neuvoa myös lähipiiristä. Anna-Leena Härkönen on myös sanonut asiasta sanansa kirjassaan Laskeva neitsyt. Kirjaan on koottu hänen Anna-lehteen kirjoittamansa kolumnit.
 
"Ikääntymisen yksi monista hyvistä puolista on se, että oppii yhä helpommin erottamaan ihmiset, joitten kanssa ei kannata olla missään tekemisissä. Nimitän ilmiötä kusipäätutkaksi."

"Jos kusipäätutkasi ei ole vielä terässä, teroita se. Siivoa elämästäsi ihmiset, jotka vievät siitä ilon.”

Yrittää AnnaY
Otin kuvat lumiveistosnäyttelystä Kemissä.

13 kommenttia:

 1. Mitä mainioimmat kusipäätutka-ajatukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Ripsis, pidän Anna-Leena Härkösen ajatuksista, ne sopivat niin monenlaisiin tilanteisiin ja ihmissuhteisiin.

   Poista
  2. Lomareissulla lukaisin Härkösen novellikokoelman Kauhun Tasapaino...

   Siinä oli pari tarinaa, jotka saivat nauramaan ihan aidosti. Muutoin tuo Anna-kaimasi on melkoinen kverulantti, siis ainaisvalittaja.

   Poista
  3. Pedroseni, kiits. Valittaja kyllä, mutta osuu kolumneissaankin väleen kohdilleen.
   Olen lukenut joskus hirvittävän kauan sitten Häräntappoaseen.
   Muita kirjojaan en ole lukenut, paitsi nyt Laskevan neitsyen.
   Kaimani on oikeastaan minulle uusi "löytö", sillä luen tällä erää novelli- ja tarinakokoelmia, esseitä ja kolumneja. Opiskeluni vuoksi.

   Poista
 2. Ajatuksia herättävä tarina taas kerran, kiitos kummankin Annan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina. Tuo kusipäätutka on niin sattuva sana ja niinkuin jo tuolla aiemmin sanon, sopii niin moneen elämäntilanteeseen ja ihmiskohtaamiseen tilanteissa, joissa kokee, että toinen vie kaiken hapenkin ilmasta.

   Jouduin sellaiseen tilanteeseen eilen, kun olin varaamassa hieronta-aikoja hyvinvointikeskuksessa.

   Paikalle tuli mittaiseni papparainen, joka oli unohtanut oman hieronta-aikansa ja täysin piittaamatta siitä, että asiani oli kesken, hän alkoi riidellä hierojan kanssa ja työnsi mun pois tieltään.

   Seisoin siinä vartin odottamassa kalenteri kädessä ja mietin jo paikan vaihtamista, sillä ihmettelin suuresti sitä, että hieroja alkoi etsimään papalle uusia aikoja.

   Hierojan tutka kaipaisi kalibrointia. Ei öykkäreille kannata antaa etusijaa.

   Poista
 3. Hauska tarina, joka antoi ahaa-elämyksen! Tutka ehdottomasti esille!Mietinkin monenko tutkaan itse joudun... ja tässä esimerkki: sain kalliin työtuolin viikon alussa. Tappelin usean päivän, käänsin tuolin joka ikisen nappulan yhä uudelleen ja niitä oli monta. Valitin jokaiselle, kunnes apu saapui, koska en itse millään saanut tuolia säädettyä siihen asentoon, etten tippuisi pois kyydistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Milena. KP-tutka on tarpeen niin monessa!!
   Näitä muita vempaimia en kyllä hallitse lainkaan. (Josko sitä KP-tutkaakaan vielä kunnolla?)

   Mie olen istunut tän uuden tuolini niskassa niin uutteraan, että sen ilmajousi alkaa löystyä - sanoi ystäväni. Ilmajousi? Voiherrajjestassentään tätä tekniikan ihmeellistä maailmaa.

   Poista
  2. Pitää saada robottikoulutus, insinöörikoulutuksen jälkeen.. ;)

   Poista
 4. Voi prke näitä vehkeitä, aina silloin ne toimivat hyvin kuin niitä ei tarvita, vähemmästäkin jo syke nousee.

  Kusipääkalibrontini on ollut kunnossa aika kauan, tosin näin hienoa termiä en olisi sille keksinyt! Hurraa Härkönen ja Häräntappoase! Oma kusipääseulonta on ollut liiankin tehokas, joskus on vain hyytävää hiljaisuutta ympärillä:)

  Tuo temppuilu kuntosalilla (mikä ihana ilmaus) olisi kyllä kovastikin tarpeen, mutta yritän pelkästään kotikonstein, tosin kun kotiudun, niin sitten saavat atleetit taas maistaa naisuroksen vertahyytävää ähkymistä ja ainakin nyt maitopurkin kokoisia painoja, kyllä niitä taas harmittaa, sillä heidän pitää puskea 50 kilon alkupainoilla johonkin 200 kg:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tutkani on näyttänyt jo pitkään väärin. Vissiin rikki niinkuin kaikki tekniset vermeet huushollissani. Mutta kun kehnon tutkan kanssa karahtaa pahan kerran karille, sitä ottaa opikseen. Tai sitten ei ;-)).

   Kuntosali siirtyi taas vaihteeksi kiellettyjen ilojen listalle. Toistaiseksi. On tämä yhtä taivasta ja helvettiä... Elämä. Mutta eiköhän se taas tästä iloksi muutu. Saisivat vain päättää puliveivaamisensa. Prkl!

   Poista
 5. Hei! Kuntosali on hyvä ajatus, mutta toteutus on jäänyt. Koiralenkkeilyä.
  Verenpaineet ovat vähän koholla ja pitää mittailla. Ei ole omaa mittaria, vaan terveyskeskuksen. Tuleekohan eteen verenpainelääkkeet?
  Terveisiä kaikille samakasalaisille! Tähän Anna y blogiin onnistun pääsemään kommentoimaan. Toivottavasti mökki menee kaupaksi asiallisissa merkeissä.
  Hyvää viikonloppua! merilii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että käyt välillä kommentoimassa. Miksiköhän et pääse kommentoimaan muihin? Outoa.

   Poista