Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

perjantai 29. marraskuuta 2013

Pakko herkistelläTakana on kahden tunnin lenkki 12 asteen pakkasessa ja viimassa, joka kukitti poskipäät punavalkoisiksi.

Edessä on mukillinen kuumaa Blossa-glögiä, termospullossa on lisää. Blossa on hiukan makeaa mun suuhuni, mutta kun jatkoin sitä lopulla punaviinillä, se maistuu paremmalta.

Uunissa muhii pieni poropiirakka. Punajuurilohkot hautuvat piirakan kaverina punasipulin ja sakean balsamicon kanssa lopussa voissa. On hyvä, että kaikki astiat ovat uuninkestävää Kerman savea. Kahvikuppeja myöten. Aamuksi riittää sämpylä ja mukillinen kahvia. Bussi Rovaniemelle lähtee 9.50.

Pesukone kieputtaa puolentoista viikon pyykkejä ja astianpesukone odottaa viimeisiä lautasia. Ihan pian laitan saunan lämpenemään, ja odotellessani imuroin alakerran ja pyyhin pölyt. 

Yläkertaan en koske. Paitsi parvelle, jossa väleen iltaisin istun ja ihmettelen maailman menoa. Ilman Blossaa ja viiniä. Raput ovat siihen liian jyrkät.

Syön vasta saunottuani. 

Huomenna etelään.
 
Tämä oli tällainen reissu. Seitsemän kertaa kuusi km + 4 x 770 porrasta. Tietokoneella 162 uutta kuvaa.

Pitää muistaa tilata taksi. Ja tyhjentää aamulla takasta tuhkat.Teksti ja kuvat: AnnaY


2 kommenttia:

  1. Mietin, että onpa elämäsi muuttunut sen jälkeen, kun hankit mökin Lapista! Se näkyy myös blogissasi. Tuot Lapin maisemat ja porot ja tapahtumat tänne Etelä-Suomeen. Tuntuu kuin itsekin olisi siellä kanssasi. Kiitos, AnnaY, jakamisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milena. Olen taas etelän kotona ja totuttelen lämpimämpään ilmaan.

      Poista