Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Ei rakkauden vastakohta ole viha -


- vaan pelko, sanoo kirjailija, kirjoittamisen opettaja ja filosofi Torsti Lehtinen.  

Hänen käsityksensä mukaan ihminen elää koko elämänsä tragedioiden keskellä ja yrittää selviytyä kaikesta parhaansa mukaan. Ihminen tietää kuolevansa ja katoavansa, toisin kuin lasillinen mehua, virvoitusjuomapullo tai perheen lemmikkikoira.

Voi herrajjestas sentään. En olekaan pitkiin aikoihin ollut mukana yhtä mukaansatempaavalla luennolla, vaikka tunnustaudun täysin eksistentialistiksi (mikä sanahirviö) ja elän elämääni katastrofista toiseen pohtien milloin elämän tarkoitusta, milloin ikävän karkoitusta, milloin kuolemanjälkeistä elämää.

Albert Camu´s on sanonut, että pahin asia ja suurin huijaus elämässä on toivo. Sen allekirjoitan ja alleviivaan. Pahinta on toivo. Olenkin päättänyt ottaa seuraavaksi itseoppimisen tehtäväksi päästä irti toivosta. Lakata toivomasta ja lakata antamasta toivoa kenellekään. Mistään.

Onnistunkohan?
Voi – toivoakseni onnistun!
Tai – toivoakseni en.
Mitäpä olisi Sisyfos ilman kiveään!

Teksti: AnnaY
Kuva: HH


3 kommenttia:

  1. Totta, mi totta, mut, mut... älä usko mihinkään, älä luota kehenkään, tapasi äitini sanoa. Minä karsin, toisena päivänä enemmän, toisena vähemmän.

    VastaaPoista
  2. Aikoinaan Torsti Lehtisen luennolla minäkin, en enää muista aihetta, mutta vaikutuksen hän silloinkin teki.

    VastaaPoista
  3. Ehottomasti samaa mieltä tuon Lehtisen pojan ja Albertin kanssa, ole kiltti äläkä käytä näitä vieraskielisiä sanahirviöitä suomettuneesti.. Ehkä meidänkin pitäisi kulkea vastamäkeen kivet suussa tai vaihtoehtoisesti vaikka taskussa:) Mukavaa kevättä Anna ystävälle.

    VastaaPoista