Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

perjantai 31. tammikuuta 2014

Antakaa minun pitää pienhiukkaseni,


sillä suuremmista lakkasin haaveilemasta jo ajat sitten!

”Pyrokraatit ovat pitkään toivoneet klapien ja vastaavien eloperäisten polttomateriaalien käytölle täyskieltoa”, kirjoittaa Bisquit eli Seppo Ahti kolumnissaan IS 31.1.2014.

On elon aika lyhyt kullakin.
Siis palakaamme lieskoin leimuvin,
tulessa kohotkaamme korkealle!
Maa maahan jää, mut henki taivahalle.
 

- Pakinoitsija lainaa kansallisrunoilijaamme, ja jatkaa: ”Eino Leino kirjoitti haltioituneen Hymninsä tulelle ilmeisen hyvässä uskossa ja tyystin tietämättömänä siitä potentiaalisesta terveysuhasta, jonka runossa kuvatun kaltainen hallitsematon polttotapahtuma nykytiedon perusteella muodostaa.”

Voi sentään! Minä haluaisin sangen kiihkeästi pitää pienhiukkaseni, sillä minulla on lomakodissani varaava takka. Tunnustan myös, että polttelen talvisaikaan tuikkuja niin täällä etelässä kuin siellä pohjoisessakin varsin runsain mitoin, puhumattakaan nyt kynttilöistä joita poltan alvariinsa ja joskus jopa molemmista päistä. (Ja pirskatti sentään - vielä yhtä aikaa.)

MUTTA: Minulla ei ole omaa autoa, vaan käytän liikkumiseen pääasiassa jalkojani. Pidemmillä matkoilla pyöräilen ja sitäkin pidemmillä matkoilla olen julkisen liikenteen sekakäyttäjä mittavassa määrin. 

Kannatan riemumielin joukkoliikennettä. Matkustan niin etelässä kuin pohjoisessakin junalla ja busseilla. En lentele, sillä olen arvellut lentotuntieni täyttyneen jo jokin aika sitten. Toisaalta- minulla ei ole elämässäni ollut useinkaan niin kiire tai niin pitkä matka mihinkään, että olisin sen suuremmin ollut edes kiinnostunut lentämisestä. Enemmän olen purjehtinut kuin lentänyt ja kun se aika elämässäni päättyi – bussimatkaillut.

En tupakoi, en syö lihaa, en makkaroita, en tehokasvatettua kanaa, ja pyrin pääsääntöisesti ostamaan ruokani ja viinini luomutuotteina. Olen viime kesään asti kerännyt mustikat ja vadelmat itse Kettukallion painanteista ja puolukat ostanut hirvikärpäsiä pelkäämättömiltä paikallisilta poimijoilta. Kuopuksen peurat ja hirvet ovat luomuruokaa parhaimmillaan.

Rakas EU! Anna minun pitää pienhiukkaseni. Anna minun sytyttää tuli takkaan Palkisissa ja anna minun, ilman sen suurempia synnintuntoja, polttaa tuikkuja ja kynttilöitä – ihan vain omaksi ilokseni. Anna minun edelleen hiillostaa paikallisten kalastamia Jerisjärven muikkuja ja hankkia lähipaliskuntien Petteri Punakuonoa savustettuna Sirkan kaupasta. 

Ja anna minun – tämä on tärkeätä – matkustaa valtion ylläpitämillä rautateillä Kolariin tai Rovaniemelle ja Gold Linellä ja Eskelisen Lapin Linjoilla sieltä eteenpäin. Sillä se on sentään kestävää kehitystä ja suomalaisen peruselämän tukemista, jos mikä.
 
Toivoo: AnnaY

PS. Rakas EU, ethän suutu, jos sytytän takkapuut milloin mistäkin suunnasta. Pääasia, että tuli syttyy.  Altapäin?

15 kommenttia:

 1. En tiedä miten käy syttymisurakallesi, AnnaY. EU on suurin tuntemani byrokraatti. Olen silti yhdestä asiasta varma, Suomi ole tuhansien järvien maa ja miljoonien puiden. Metsästä löydät tarvitsemasi eikä tarkastajia riitä joka suuntaan, joten ole huoleti! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puita piisaa, mutta sitä minä joskus mietin, että tekevät tasan tikuista asioita. Kuka muistaa vielä kurkkujen määritteet? Niidenhän piti olla suoria, jotta saa myydä.

   Poista
 2. Minäkin olen hämmentynyt. Enkö voi enää polttaa takkatulta, joka tuo minulle niin paljon iloa ja lämpöä myös sisuksiini. Sen sytyttely ja katselu rauhoittaa. Ihka eri on tuijottaa tekotulta tai kaasutulta. Apuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entäs jos vain poltellaan, joutaisivat kyllä miettimään paljon tärkeämpiä asioita...

   Poista
 3. Eräs öljypohjainen hiustenhoitoaine, eräs käyttämäni luonnontuote yms. lopetettu EU-direktiivien vuoksi. Ja nyt sitten aiotaan kieltää liekki keittiöni pöydän punaisesta kynttilästä! Pakostakin tulee mieleen, että kuinkahan monen tuotteen valmistus lopetetaan muista syistä ja livahdetaan muka EU:määräysten taakse turvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyteollisuus lobbaa öljyn puolesta niin kauan kuin sitä on porattavissa. Ydinsähköä pitää tuottaa sähkökiukaita myydä. Klapit vie leivän pörssisijoittajien suusta!! Kynttiläteollisuus ei jouda juoksemaan Brysselissä!

   Poista
 4. Tiedotus EU-alueen kotipolttajille:

  EU:n tuli- ja savudirektiivi kotitalouksia varten astuu voimaan tänään.
  Jokaisen talouden tulee poistaa huoneistostaan kynttilät jalkoineen, takkapuut tulisijoineen sekä tulentekoon liittyvät sytytyslaitteet, kuten tulitikut ja kaasusytyttimet.

  Em tarvikkeet tulee sijoittaa välittömästi talon eteen keräysautoa varten.

  Rysselissä 3.2.2014
  EU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä EU: Onneks en ole kotona, enkä näe tätä viestiä. Toivoo yks ketjupolttaja.

   (kai tällainen väite menee läpi, on siellä hölmömpääkin nähty ja hyväksytty oitis?)

   Poista
 5. Koko EU direktiivien kirjoittaja sakki joutais romukoppaan...ei turhempia säädöksiä enää voi keksiä...montas hiekanjyvää saikaan käyttää teiden hiekotukseen Suomessa...?! huh hu sanon mä...Turhaa, aivan turhaa....niitten touhut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja monessa asiassa. Ans kattoo mitä keksivät seuraavaksi.

   Poista
 6. Pyh, kyllä takkatuli on pieni ja hyvin ekologinen muiden päästöjen ja säästöjen rinnalla! Itsekin kuljen bussilla, junalla enää harvemmin tai tuppaudun kimppakyytiläiseksi ja lentelen kyllä, mutta luudalla ja etupäässä pääsiäisen aikaan, joten en saastuta maailmaa kuten autoilijat:) Toisaalta minulla on vielä koira, joka saastuttaa kuulemma enemmän kuin lehmä, jos ajatellaan päästöjä ja ekologista jalanjälkeä.

  Itse poltin kattilassa ihan mitä sattuu ja sen takia Villin Lännen perukoilla onkin siinä kohti reikä taivaassa ja huomattava otsonikato, onneksi ei enää omakotitaloa tarvitse lämmittää. Piipusta nousi mustasavu kuin krematoriosta. Taisin olla ihan kuuluisa siitä, jätteitä tuli aika vähän, joten säästin siinä. Nyt teen joskus samaa kotitalossa Himangalla, poltan myös pellonreunalla muovia ja muutakin kiellettyjä juttuja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mun takkani on varaava, se pitää tupaa lämpimänä ja säästää sillä tavoin sähköä ja vähentää 0,0000000000000000000001 % ydinvoimaloiden lisärakentamista!

   Mustis, siskoseni, ei muovia saa polttaa, eikä haudata maahan. Se pitää toimittaa virallisen jätehuollon hävitettäväksi.

   Poista
  2. Tiedän ystävä kallis ja kyllä niin olen usein tehnytkin, mutta välillä heittäydyn kriminaaliksi:) Puolustukseksi voin kertoa, että olen keräillyt luontoon jätettyjä muoveja sun muuta törkyä siistimismielessä lajittelukeskuksen roskiksiin. Enää en asu Villissä Lännessä enkä polta esimerkiksi vanhoja nahkasofvia ja imureita kattilassa, heh, heh, olen kyllä umpihullu kun myönnän kaiken. Oli pieni puupula:)

   Poista