Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Voltteja ja VoltareniaMaapallo on vieläkin pyöreä. Se pyörii akselinsa ympäri ja kiertää radallaan, vaikka Nokia myytiin, niin kuin odotettavissa oli. Aamu valkeni yön jälkeen ja porot kulkevat terassin editse niin kuin joka aamu. Hirveä kalabaliikki maailmalla, tai ainakin Suomessa. Jokaisella on mielipide asiasta. 

Minulle sointui niin sopivasti yhteen Nokia ja Luvattu maa. Mannaa ja hunajaa, mutta vain viisaille ja miksei myös valituille.

Paras mainos sitten sen Pisan tornin oikaisijan, on meneillään oleva jääkiekkomainos. Miekkonen on tilannut itselleen maksukanavan, josta näkyy SM-Liiga. Ja saa sen! Koko setin. Rappukäytävä on täynnä pelaajia varusteissaan. Kun näin mainoksen ekaa kertaa, se osui ja upposi. Ja tekee sen lämpimällä huumorilla uudelleen ja uudelleen. Kummallinen huumorintaju minulla.

Ei pitäisi kipeillä kintuilla rynnätä aamukuudelta pelkässä yöpaidassa ja villasukissa kuvaamaan poroja. Sukka luisti ja lensin terassilta mukkelismakkelis ruohikkoon. Kamera jäi mahan alle. Harmitti niin vietävästi. Kuusi komeaa sarvipäätä, osa jo talvikarvassa harmaa-valkoisina, pysähtyi hämmästyneen näköisinä niille sijoilleen, vaikka toisin olisin luullut. Ne eivät edes säikähtäneet, katsoivat vain alaleukaa edestakaisin liikutellen turistiakkaa, joka makasi melkein niiden keskellä.

Nousin varovasti seisomaan. Ravistin kameraa – ei helissyt, mutta joku juttu jäi jumiin, sillä kuvaus ei enää onnistunut. Käyn sen kanssa tänään kylillä, vaikka mun piti pitää lepopäivä. Pakko se on saada kuntoon. Mun jaloista ei niv´väliä! Toki hoitovinkkejä vastaanotetaan avoimin mielin. Voltarenia on. Iso tuubi.

Naapuriin tuli illansuussa porukkaa. Jätin yöksi valot kuistille. Ohjeen mukaan. Vaikken ymmärräkään miksi.

Teksti ja kuva: AnnaY

6 kommenttia:

 1. Hulppeat näköalat, kaunista ja avaraa!
  Onneksi se mikä vioittui, oli vain kamera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palasin juur, tulin kotiin varuiksi pidemmän kautta. Päivän saldo n. 7 km.

   Kamera on kunnossa. Avulias kameraliikkeen nuorukainen irroitti akut ja pari muuta osaa, laittoi kaikki paikoilleen ja sanoi, pitäs toimia. Mie siihen, että mitä maksaa. - No ei tämän vertanen mitään maksa.

   Äsken kun tulin koneen ääreen, poroporukka palaili mökeille. Otin äkkiä sukat pois ja pinkaisin kuistille. Kamera toimi. Porot ei olleet moinaankaan, tai sitten ihmettelivät itteksiin.

   Poista
 2. Moi Anna,
  nyt kun sä oot siellä Joulupukin maassa, niin pyydä Pukkia tuomaan liukuestesukat ensi jouluksi.

  Velipojat on par'aikaa Sääriselällä ruskaa pällistelemässä, mutta ei kuulemma tänä vuonna ole kovinkaan värikäs. Entäs siellä?
  Perinteisesti viikot 36-38 on olleet parasta värien suhteen.
  Vai onko ilmastonmuutos vienyt ruskan tulleessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä Pedro. Taidan tarvita vaan ne jo ennen joulua. Ja sitä paitsi, joulupukki asuu Rovaniemellä. kait?

   Ruska on vielä aika haalea. Ainoastaan Riekonmarja tunturissa on punainen. Tai siis sen lehdet. Variksenmarja, jonka ehdottomasti tarvitsisin kirjan kanteen on edelleen tummanvihreä.

   Poista
 3. Tonttu! Joulupukki asuu Korvatunturilla, heti siinä Sokostin (ei Sokoksen) takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ennenvanhaan, nyt on toisin. Ilmastonmuutos ja kaikki.

   Vai onko minua petetty? Kävin heinäkuussa Rovaniemellä Joulupukin maassa ja siellä istui harmaapartainen punahattuinen ukkeli, joka väitti kivenkovaa olevansa itse Joulupukki. Tontut olivat kuulema vielä lomalla.

   Miksi mie aina höyrähdän harmaapartaisiin miekkosiin ja luotan niihin kuin pukki suuriin sarviinsa. Pukki. Siis Vuohipukki. Prkl.

   Taidan tosiaan olla aikamoinen Tonttu. ;-)

   Poista