Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

lauantai 31. elokuuta 2013

Olen taas Palkisporossa

.. ja syön suklaapuuroa. Tiedättehän sen mannapuuron, johon sekoitetaan kaakaojauhetta ja kermaa? Ette vai? Helppo nakki.

Keitetään mannapuuro Anna-mannasta ja lisätään kypsään puuroon sopivassa määrin O´Boy - kaakaojuomajauhetta. Reilusti kermaa! Voita ja fariinisokeria. Sillee sopivasti! Nannaa.

Miten se onkin elämässä, että joidenkin ihmisten kanssa on vain yksinkertaisen hyvä olla. Ja nukkuu hyvin.

Ja minulla on sellaisia ihmisiä ainakin kaksi, tarkemmin ajatellen kolme. Tai neljä tai viisi, mutta kolmesta sanon nyt tähän hätään enemmän. Etelässä on "maailman kärsivällisin ystävätär", joka hyväksyy minut juur sellaisena kuin olen, ja pitää minusta silti. Toinen etelän ihminen jakaa kanssani yksineläjän ilot, surut ja ihmisen ikävän, ja täällä pohjoisessa on ihminen, joka haastaa minut jokaisella tapaamiskerralla olemaan vielä enemmän ihminen. Nämä kolme tärkeätä silittävät, tukevat ja potkivat, sen mukaan, mitä ymmärtävät mun tarvitsevan.

Ja tämä paikka. Voiherrajjestassentään!

Jouduin tulemaan taksilla. Joku perhanan rallisprint-autojen kilpa-ajelu keskellä Leviä sekoitti liikenteen! Jouduin kiertämään mökille Hossan tietä. Kahden ja puolen km:n matkaan meni aikaa ja se maksoi 20 eeroo! Ilman kisoja olisin kävellyt parin poron seurassa ja nauttinut hitaasta lähenemisestä.

Mutta en anna sen pilata iloani. Syön suklaapuuroa ja katselen tunturiin. Huomenna on uusi päivä. Kiipeän!

Kun tulin, mökki oli yllättävän kylmä. Ramplasin aikani pattereita, mutta mitään ei tapahtunut - kunnes ymmärsin tarkistaa mittaritaulun. Löysin yhden vivun poissa-asennosta. Oli mahtavaa kytkeä "kotona"-kytkin päälle. Nyt on lämmin. Olen kotona taas.

Ajakoon tänään ne kisansa, mie kohta saunon ja avaan punaviinin.. uups?! Anna-mannaa ja O´Boyta? Hih..!

Teksti ja kuva: AnnaY

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä ja saa suun makiaksi. Nauti siellä koko sydämestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A.. taidat olla tekemisissä ruoan valmistamisen kanssa? Keitän muuten sen puuron veteen, ettei pala pohjaan. Kerma vasta kypsään puuroon.

   Nautin!

   Poista
 2. Olet sie melkoinen tyttö tuntureiden! Oman tiesi kulkija. Aloin miettiä, montako sellaista ihmistä minulla on, joiden kanssa on vain yksinkertaisen hyvä olla... Tai on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina. Omat polut ovat täs vanhetessa tulleet entistä tärkeämmiksi!

   Kirjasin tarkoituksella, sillä sekin on joskus tärkeätä, mutta erityisesti silloin kun kokee olevansa yksinäinen.

   Hauska näky ikkunasta. Kevyen liikenteen väylällä kulkee kolme poroa peräkanaa keskustaan päin. Niiden edellä taapertaa pieni lapsi. Hän ei ole huomannut poroja - vielä.

   No nyt iskä nappasi lapsen rattaisiin ja porot pysähtyivät kunnioittavan välimatkan päähän.

   Poista
 3. Kyllä viime syksynä sentään rallisprintin aikana pääsi jalkaisin kulkemaan alueen poikki....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olsin päässyt, jos olisin odottanut repun, kassin ja matkalaukun kanssa liki kaksi tuntia. Oli juur toinen kierros alkanut ja kevyen liikenteen väylät oli myös tukittu. Kuulema turvallisuussyistä. Tarkistin!

   Tromssan bussi, jolla Leville menin, palasi Levi-hotellilta Kittilän suuntaan ja kiersi sieltä Hossan tien kautta eteenpäin. Tuli taksia vastaan. Jos olisin sen tiennyt, olisin tullut bussilla Rakkavaarantien toiseen päähän ja kävellyt sieltä.

   Poista