Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Nukuin melkein ...


kolmetoista tuntia putkeen. KOLMETOISTA! Ja uskokaa pois se teki hyvää. Nukahtamisapuna toimi suuri lasillinen konjakkia. Se rentoutti innostusta. Saattoipa syynä olla makuuvaunussa valvottu junamatkakin.

Ulkona satelee hiljaksiin. Kävin juur terassilla venyttelemässä. Yöpaidassa. Olin kuin musta haamu Marjaanan ovella. Taksi meni tiellä keskustaan päin ja hidasti. Se luuli varmaan, että huidon apua. Tie on riittävän lähellä, mutta liikenteen ääni ei kuulu tupaan. On kylmä.


Kampanisun murusia meni illalla m-kirjaimen alle. Se ei toimi kunnolla. Yritän välttää sanoja joissa on se kirjain. Etusormeen on nousemassa patti. Sääski yllätti ulkona. Sillä oli sadeviitta. Voi ei, ilman ämmää ei voi kirjoittaa. Edes tajunnanvirtaa. Lisäilen ämmiä jos viitsin.

Levitunturi näkyy tuvan ikkunasta. Onnekseni vielä se puoli, jossa ei ole hissejä. Näyttää koskemattomalta.

Kun raahasin eilen reppua, laukkua ja kauppakassia kävelytietä pitkin, vastaani käveli poro. Se oli varsin uupuneen oloinen ja takkuinen. Se roikotti päätään. Sanoin sille, että mitäs me uupuneet. Kun pysähdyin, sekin pysähtyi n. kolmen metrin päähän ja katsoi takaisin.

Miltei kuulin sen sanovan: Taas yks hullu turisti! Nuukakin näyttää olevan kun ei ole ymmärtänyt taksia ottaa. Vastasin sille ääneen, että muistin matkan lyhyemmäksi. Poro kääntyi ja läks kävelemään edelläni kuin sanoakseen että muistaa edellisenkin kerran. Sen kuinka kävelin joka päivä edestakaisin kylille ja raahasin ruokaa reppukaupalla. Kahdelle syöjälle. Nyt kannan vain yhdelle, sanoin sille puolustelevasti. Se katsoi hetken olkapäänsä yli ja näytti märehtivän edelliskertaa. Alaleuka liikkui puolelta toiselle. Seli seli.., se näytti sanovan.

Tänään en lähde kylille. Lämmitän saunan kun en eilen jaksanut.

AnnaY
Kuva edelleen KRT-Yhtiöt Oy:n esitteestä. Saunani on samanlainen.

8 kommenttia:

 1. Voi mahotonta miten ihanaa! Nukkuminen ja se että olet tunturissa! Ja että vain olet!

  VastaaPoista
 2. Niin on siskotaivis. Niin on! Siihen nähden, että olen taas useamman viikon nukkunut vain pätkissä.

  Tuijotan vain tuota tunturia, paitsi äsken, kun kävin tunnin lenkillä ja painelin sääskiä pakoon minkä kintuista pääsin. Kaksi sai kiinni. Patit on siitä todisteena.

  Oleminen on parasta!

  VastaaPoista
 3. On hauskan näköinen sää. Tuturissa sataa, se on harmaan verhon takana. Tien tällä puolella paistaa aurinko pilvien väleistä. Sade tulee aivan kuin väliverhoa laskettaisiin. On alkanut tuulla, saavat sääsket kyytiä.

  Laitoin saunan lämpenemään. Mikäs on ollessa. Ihmisen. Hiljaisuus tuntuu hyvältä. Sitä ei kotona koskaan ole. Ellei muuta niin lämmönjakohuoneen joku vempain soi, että lattia tärisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TV:n säätiedotuksessa siellä päin oli huomiselle vaiko ylihuomiselle pelkkiä auringon kuvia!

   Poista
  2. Samaa lupaa meidän oma sääkanava. Peräti kolmelle seuraavalle päivälle! Nyt on kyllä pilvessä. Ja tuuli on tyyntymään päin.

   Poista
 4. Mukavaa tunturilomaa, nyt se siten toteutui suuri haaveesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marizan. Vihdoin viimein. Kahdeksan poroa käveli tuossa juuri tyynen rauhallisesti terassin editse, vaikka nostin sälekaihtimet ylös ja katselin.

   Eilen kävin eestaas keskustassa, tuli kuuden km:n lenkki. Mennessä huidoin, tullessa ei tarvinnut. Ostin sääskisuihketta. Patteja on silti siellä sun täällä.

   Tänään tunturiin.

   Poista