Tarinoiden elämä

Tervetuloa sanojeni pariin. Kiitos että luet blogiani ja annat tarinoilleni vahvemmat siivet! Tekstieni lainaaminen on kielletty, samoin kuin kuvieni käyttäminen.

tiistai 7. toukokuuta 2013

Makeaa mahan täydeltä, taas!Pikkukotikaupunkini kesän avaa maanmainio musiikkitapahtuma Riihimäen kesäkonsertit. Kauden avaus nimeltä Kotiinpaluu, oli sunnuntaina. Kaksi Riihimäen musiikkiopistossa opiskellutta nuorta miestä, tai mun mielestä nuorta, palasi taas kerran kotiestradeille. Tommi Hakala, hurmaavista hurmaavin ja taas -mun mielestä - maailman parhain Toreadorin tulkitsija, oli koonnut ohjelmistonsa Sibeliuksen ja Kuulan musiikista, Bachin kantaatista ja Bizetin oopperasta Carmen.

Juha Riihimäki, enemmän tenori kuin kukaan tuntemani, esitti Ernesto De Curtisin, Cesare Bixion ja Oskar Merikannon lauluja ja musiikkia oopperoista Carmen ja Trubaduuri. Yhdessä herrat paneutuivat loistavasti yhteen laulaen Donizettin L´elisir  d´amore – oopperan duettoihin. En ollutkaan ainakaan viiteen vuoteen ollut konsertissa, jossa esiintyjät lauloivat kolme ylimääräistä ja saivat loppupeleissä aplodit liki 400-päiseltä seisomaan nousseelta yleisöltä.

Unohtaa ei sovi Kristian Attilaa. Pianistia, joka kannatteli hartioillaan koko konserttia väliin rauhanomaisesti ja väliin sotaisasti, kuin sukunimensä mukainen hunni Attila aikoinaan. Kristian Attilan hienovireinen ja solisteja tukeva säestys sai minut etsimään kuukkelista konsertteja joissa hän toimisi solistina. Voin myös hyvin kuvitella hänet hiukset otsalle valahtaneina pikkasen epävireisen pianon ääreen soittamaan jatsia savuisessa kapakassa New Orleansissa. Luulen, että hänestä olisi siihenkin.

Herkuttelu jatkui maanantaina. Sain äkkikutsun Hesaan. Kävin syömässä nepalilaisessa ravintolassa ja istuin kaksi tuntia Temppeliaukion kirkossa kuuntelemassa Avantia. Orkesterin johtajana toimi silmällekin runsain mitoin iloa tuottanut venäläinen kapellimestari Dima Slobodeniouk. Hänen ja Avantin yhteistyönä Beethovenin Sinfonia nro 2 D-duuri nousi aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Varsin asiantunteva ja sivistynyt seuralainen saattoi minut junalle, rutisti syliinsä asemalaiturilla ja sanoi, että hänen mielestään Avanti yhdessä Diman kanssa oli kuin Kulman Kundit, jotka kulkivat Kinginsä johdolla taivaasta helvettiin ja taas takaisin. (Senkin hän toki sanoi, että mukavaa, kun olet tässä.)

Vuodelta 1804 on peräisin kuvaus, joka kertoo, että Beethovenin 2. sinfonian finaali on ”sivistymätön hirviö, haavoitettu lohikäärme, joka kieltäytyy kuolemasta vaikka vuotaakin kuiviin, raivoten ja pieksäen turhaan ilmaa viuhuvalla pyrstöllään.”  (Lainaus ohjelmaesitteestä: Antti Häyrynen) Ohhoh.. mutta osu ja uppos.

Edellä kirjoitettu tuli tosi tarpeeseen, sillä hetken jo pelkäsin, että minusta on tullut ”kiireinen eläkeläinen”!
Laiska töitään luettelee, mutta kuukauden sisään olen tehnyt nettisivut www.samuliparosenseura.com, koonnut ja kuvittanut seuran 20-sivuisen tiedotteen, suunnitellut ja koostanut julisteen kirjoituskilpailusta, viimeistellyt oikoluennan jälkeen romaanikäsikirjoitukseni, koonnut vihdoinkin novellit kokoelmaksi ja opetellut taitto-ohjelman käyttöä. Aion taittaa ja jopa kuvittaa kokoelman itse!

Ai niin. Ja saanut perusopinnoista opintosuoritusotteen, jossa komeilee kuudesta kurssista kerättynä viisi viitosta ja (piru vieköön) yksi nelkku! Ja yksi mun runoni on lähtenyt kiertämään kotimaata ja julkaistaan SI of Finland-juhlakirjassa … ja …. olen selvinnyt tästä kaikesta jotenkuten hengissä, vaikka uutena riesana rinnallani alkoi kulkea tinnitus – että kiitos siitä pirulauta! Jonnekkin?

I am still alive! Vetäydyn viisaan lepoon. Jaa niin minä? Hih

Teksti: AnnaY

9 kommenttia:

 1. Mainiosti kirjoitat, ihan elin mukana!

  Että sinä ehditkin! :)

  Onnea ja ehtimistä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laali. Vein kamat kirjapainoon ja ajattelin, että menen mökille ja jätän läppärin kotiin. Mutta toisaalta... hmmm.. onhan siellä mukava rustata vaikka runoja ja tietenkin pitää yhteyttä ystäviin.

   Poista
 2. Ihan minä hengästyn tässä lukiessani..:)Paljon olet saanut aikaan,onnittelut siitä!Elämä on oppimista ja iloa siitä(kin).Onnellista kevättä ja ISO HALI <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Myrskysisko, kyllä se sitä elämä on ja siitä sopii iloita. Suru ja ilo kulkevat rinnalla vuoronperään ja joskus samanaikaisestikin - toinen toisessa kädessä. Opettelen täs elämään taas vain päivän kerrallaan.

   Onnellista kevättä myös Sinulle. Halien kera. Hih.. niinkuin tammenlehvät jonkun sotilasarvon korostuksena vai oliko se ansiomerkin... tajunnanvirtaa aivoissa aamutuimaan.

   Poista
 3. No voi että! Onnea kaiken tekemäsi, saavuttamasi johdosta! Mihin vielä päädytkään... Yöpöytäni radiossa on rondo classic kanava auki melkein aina kun makoilen sängyn päällä, onneksi tänä iltana tiedossa ihka oikeaa elävää soitantaa musiikkiopiston oppilaiden esittämänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina. Musiikki on niin.. se tekee olon jotenkin täydeksi. Yltäkylläiseksi. Ja olen varsin riemastunut arvosanoistani.

   Wordin taitto-ohjelma on helppo, mutta muunto-ohjelma PDF-tiedostoksi vaatisi nyt kyllä tietokoneohjelmia tuntevaa herraseuraa. Englanninkielen taitoista insinööriä, vähintään. DI kävisi myös.

   Miksei toki nainenkin osaisi opastaa, mutta paljon mukavampaa olisi olla tietämätön ja osaamaton herraseurassa. ;-))

   Poista
 4. Minä olen käyttänyt ilmaista pdf-muunto-ohjelmaa töissä pari vuotta ja myös kotona. Meillä käräjäoikeudessakin on sama ohjelma henkilökohtaisilla koneilla.

  Ja se on todella helppo käyttää, ainakin normaaleissa Word- ja odt.-ohjelmissa sekä Exelissä.

  Tässä osoite, jos haluat testata. http://www.dopdf.com/

  Ja kirjoitan ohjeet mielelläni, jos tietävää herraseuraa ei löydy tarpeeksi nopeasti! :D

  Adobelta saa kyllä koekäyttöön täydellisen ohjelman 30 päiväksi, jos haluaa testata. Ei ole sitten pakko ostaa. Olen testannut senkin.

  Tämä dopdf-ilmaisohjelma ei ole niin kätevä, koska sillä ei voi mennä muuttamaan esim. tekstiä, mutta Adoben koekäyttöohjelmassa voi.

  Jos olen huomannut tekstivirheitä pdf:ssä, olen sitten tehnyt uuden koska ei ole päässyt muuttamaan. Olen siis tallentanut alkuperäisen esim. Wordissa, ja muuttanut siellä, ja sitten uudelleen pdf:ksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Laali. Löysin hyvän ilmaisohjelman netistä ja sain muunnettua Wordilla taittamaani tekstiä. Siihen voi liittää 19 euroa maksavan ohjelman, jolla voi myös editoida. Ostin sellaisen. Mielenkiintoista opetella taas uusi taito!

   Täytyy vielä testata yhteensopivuus kirjapainon kanssa ja sitten eiku rahoiks...

   "Annalassa tarjotaan oikoluku-, editointi- ja taittopalveluja edullisesti kirjoittajille, jotka haluavat painattaa sukukirjoja, omakustanteita ja pienpainoksia!"

   Poista